KAÇANIKU-ONLINE
  Shpejto Mozilla
 
Shpejto Mozilla Firefox Postimi Origjinal eshte bere nga The.Pirates Unë zakonisht kur ta hapi firefox-in n'to i kom nja 10 - 15 taba always, edhe kohve te fundit po ma lodhin pc-ne edhe kur pe shoh perdorimin e CPU-s pe osht diku 70 - 90 ... shum osht kjo per ni applicacion... ateher qetu osht ni rregullim i vogel.. 1. ne address bar e shkrun " about:config " (pa thojza) 2. browser.cache.memory.capac ity tash kur te hapet kjo keni shum rreshta jon si komanda, edhe klikoni diku me tastin e djatht edhe e boni New > Integer , dhe emrin ja jepni browser.cache.memory.capac ity value 'nje numer te vogel' kjo e kontrollon sa Kilobytes kan mu kon te shfrytzuar nga Cache, un e bona 2000 (i bjen 2 MB), n'foto osht shum e vogel kshtu qe mos e boni 10 3. browser.cache.disk.capacit y Kjo e kontrolon sa kilobytes shfrytzon per ruajtjen e faqeve Jepjani Value ne mess 5000 - 15000 *128MB to 512M -> 5000. 512BM to 1GB of RAM -> use 15000 4. config.trim_on_minimize (optional) Kjo na nevojitet per lirimin e hapsires, po nese e minimizon/maximizon shpesh ateher firefox ka me qen ma pak i përgjegjshëm. Krijo prap si ne hapin e dyt qysh e krijove po tash ktu e kemi New > Boolean me emnin config.trim_on_minimize dhe value e ka TRUE Tash kur ta minimizoni dritaren e firefox-it, kjo do ta liroj memorien 5. network.prefetch-next Kjo i downloadon krejt sajtat qe e kan ndonje tag ' prefetch', edhe shum e perdor memorien, kshtu qe: bone network.prefetch-next ne false 6. browser.sessionhistory.max _total_viewers Kjo na nevojitet per ruajtjen e faqeve ne cache psh. Back butonin qe e kemi me shku back e krejt ruhen nepermes ksaj komande, ateher nese nuk e perdorni shum muni mi ul pak se kjo e perdor shum memorin, vlera e zakonshme osht -1, jepja nji vler perafersisht 6 - 9
 
  Today, there have been 16 visitors (36 hits) on this page!  

 
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=